Over d’ Olde Smilde

De geschiedenis van straatmakersbedrijf d’ Olde Smilde

Ons straatmakersbedrijf is ruim 50 jaar geleden, in 1965, opgericht door de heer Markus Pieters. Het bedrijf zat toen nog aan de Van Veenstraat in Hoogersmilde. Met 15 werknemers was het hard werken. De werkzaamheden werden nog op een sigarendoosje geschreven en besproken. Van machinale hulp was nog geen sprake. Alle werkzaamheden werden nog met de hand gedaan.

In 1979 werd het bedrijf overgenomen door zijn zoon Thijs Pieters. Toen gevestigd aan de Prof. Dr. Obbinkstraat in Hoogersmilde.

Omdat tegenwoordig voor vele projecten de administratieve eisen sterk verhoogd zijn, is na 9 jaar besloten om het bedrijf te verhuizen naar de huidige plaats, Rijksweg 180a in Hoogersmilde. Hier is op een groot en ruim terrein een kantoorpand gerealiseerd.

Omdat Thijs Pieters langzaam zijn werkzaamheden wilde afbouwen is Douwe Blomsma samen met Thijs in 2001 een V.O.F. begonnen. In 2006 is ook de zoon van Thijs, Max Pieters, bij de V.O.F. gekomen.

In 2016 is Thijs gestopt met zijn werkzaamheden bij straatmakersbedrijf d’ Olde Smilde. Douwe Blomsma en Max Pieters zetten het bedrijf voort.

‘Wij hebben behoefte aan een serieuze partij. Deze hebben wij gevonden in ‘d Oldesmilde… Goed overleg en korte lijnen binnen het bedrijf.’

G. Huisma

Gemeente Noordenveld

Contact

Stratenmakersbedrijf d’OldeSmilde
Rijksweg 180
9423 PD Hoogersmilde
Telefoon: 06 5156 0773
E-mail: info@oldesmilde.nl

Referenties | Projecten